Rukometaši Vojvodine i trener Boris Rojević (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine i trener Boris Rojević (©Starsport)

Voši derbi na Slanoj bari: Savršeni Grozdanić i granitna odbrana u nastavku slomili crno-bele

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.11.22. | 19:34

Arkus Superliga Srbije za rukometaše: Šampion pobedio Partizan sa 33:28 u najzanimljivijem meču devetog kola. Blistalo levo krilo domaćina, Nikola Zečević najbolji kod gostiju iz Humske

Duža klupa Lala, granitna odbrana u nastavku susreta, savršeni Miloš Grozdanić (11/11) bili su tas na vagi za pobedu rukometaša Vojvodine protiv Partizana sa 33:28 (16:14) u derbiju devetog kola Superlige Srbije.

Držali su crno-beli dobro 40 minuta, ali veći fond igrača tima Borisa Rojevića bila je prevaga za osmu pobedu devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Dok su imali snage i svežine, najmlađi tim šampionata je pretio favoritu, bio bolji u prvom poluvremenu. Kada jedna karika od sjajnog kvarteta zakaže, tim Darija Krželja je u problemu.

Izabrane vesti

Ovog puta nije bio na nivou Stefan Petrić. Nikola Zečević i Uroš Kojadinović su držali goste iz Humske u igri, dok je na golu sjajan bio Andrej Trnavac. Igrao je trener Partizana prvo poluvreme sa istom postavom, dok je domaći strateg promenio čak 14 igrača u prvih 30 minuta. Taj tempo Beograđani nisu mogli da izdrže.

Poveo je Partizan sa 12:9 u 21. minutu golom sa svog gola Andreja Trnavca. Mirisalo je na iznenađenje, ali posle tajm-auta Rojevića, crveno-beli su zaigrali bolje. Gregor Ocvirk je razmrdao do tada lošu bekovsku liniju domaćina, sa dva gola držao Vošu u igru, dok je osim Grozdanića odlično bilo i desno krilo Darko Milenković. Imao je Partizan prednost do 29. minuta, ali su na odmor Lale otišle sa dva gola viška – 16:14.

Fenomenalnu partija pružio je reprezentativac Srbije Miloš Grozdanić, koji je bio nepogrešiv sa linije sedam metara (6/6), a postigao je i nekoliko golova iz kontri, imao je maksimalan učinak iz igre (5/5). U nastavku utakmice, Voša je pojačala odbranu, stisnula u sredini, gde nije bilo prolazaka za brzonoge bekove crno-belih. Kapitenu Miljanu Vukovljaku je pomogao i povratnik u klub, Miljan Pušica koji je debitovao ove sezone (stigao iz nemačkog Mindena). Nisu Fran Lučin i Idris Drisi imali svoj dan na golu, ali je odbrana uradila veliki deo posla.

Kako se utakmice prbiližavala kraju, ponestalo je snage gostima, a iskusni tim Vojvodine je povećao prednost, u 43. minutu je bilo 23:19, u 49. najvećih +6 (26:20) i tada je bilo jasno da će bodovi da ostanu na Klisi.

Nedelja, 14.00: (3,15) Melsungen (8,50) Flensburg (1,50)

Dvojica krila Vojvodine postigli su više od polovine golova. Grozdanić je pogodio 11 puta, a Milenković sedam. Po tri pogotka postigli su Milan Milić, Gregor Ocvirk, Branko Tomić i Baris Puhovski. Golmani su bili skromni. Fran Lučin je zaustavio četiri udarca gostima, a Tunišanin Idris Drisi tri.

Kod Partizana, fantastičan je bio Nikola Zečević sa 11 golova, pratio ga je Uroš Kojadinović sa sedam. Zakazao je Stefan Petrić sa samo dva gola iz 10 pokušaja. Odličan na crti je bio Ivan Mićić sa četiri gola, dok je Andrej Trnavac imao 11 odbrana.

Lale u petak stižu u Šumice na derbi sa Crvenom zvezdom.

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE - 9. KOLO

Petak

Topličanin - Crvena zvezda 29:32 (12:18)

Subota

Obilić - Jugović 34:31 (19:14)

Dinamo Pančevo - Radnički Kragujevac 35:32 (20:17)

Proleter Zrenjanin - Šamot 35:34 (20:19)

Vojvodina - Partizan 33:28 (16:14)

Kikinda - Rudar Kostolac 30:24 (16:13)

Dubočica - Metaloplastika 22:26 (11:14)



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanARKUS ligaRukometna superligaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara